Skip to main content
Kennemer College mavo-havo heet voortaan: Dalí College. Met aandacht. Klik hier voor meer informatie

Na een periode van coronamaatregelen en thuisonderwijs kon de traditionele Veiligheidsweek in M3 eindelijk weer plaatsvinden. Van 27 september t/m/ 1 oktober was de derde verdieping gereserveerd voor een scala aan gastdocenten, voorlichters en toneelspelers. Zo was daar toneelgroep AanZ, die de leerlingen een voorstelling voorschotelde met als centrale thema ‘Anders zijn’: Hoe ga jij respectvol om met mensen die een andere seksuele geaardheid hebben dan jijzelf? Of een andere huidskleur? Of gewoon andere keuzes maakt dan jij?
Dit thema kwam ook terug in andere gastlessen. Ook bij DKJL (Discussiëren kun je leren) werd hierover gesproken en bij Klassetaal kwam – uiteraard – respectvol taalgebruik ter sprake. Verder waren o.a. de GGD (met de Liefdestoer) en Toneelgroep PlayBack ‘in the house’; de laatste speelde ‘RIJK’, een leuke voorstelling waarin het voorkomen van schulden centraal staat. Ook PazzUP, de voorlichters van Prorail, kwamen langs over de gevaren van spoorwegovergangen, en Stantepé was er met ‘Sociale Mania’, interactief toneel met de sociale media als uitgangspunt.
Tijdens de lessen van de Verkeersschool werd o.a. het omslaan van een auto gesimuleerd in de kantelsimulator: de wereld op zijn kop!
Al met al een zeer geslaagde week!

Terug naar overzicht