Skip to main content
Kennemer College mavo-havo heet voortaan: Dalí College. Met aandacht. Klik hier voor meer informatie

Technologie & Designklas
een speciale brugklas

Het Dalí College heeft de leerroute Technologie & Design toegevoegd aan het onderwijsaanbod. Leerlingen (jongens én meisjes) met interesse in ontwerpen en moderne techniek kunnen hierdoor nog beter bediend worden in hun middelbare schooltijd op de mavo en havo. Eerst een leuk, mooi, nuttig ontwerp verzinnen en het dan vervolgens zélf maken. Hoe leuk is dat?

Direct naar…

Klik op het STEAM logo voor de TECH-mavohavo opdrachten!

Technologie & Designklas

Voor de leerlingen in de Technologie & Designklas mavo-havo zal het vakkenpakket naast de theoretische vakken (Nederlands, Engels, wiskunde etc.) voor een groot gedeelte bestaan uit lessen in de moderne creatieve techniek en geïnspireerd op slim onderhoud (smart maintenance). Zo zal er ruimte zijn voor vakken als science, techniek & design, van 2D->3D, Duits, en ICT. Je gaat dus echt dingen máken, met je handen, en ook zelf ontwerpen. Bovendien zullen er gastlessen en excursies worden georganiseerd waarin slim onderhoud – denk aan sensoring en big data – voorbij zullen komen. Ook bedrijfsbezoeken en stages zijn onderdeel van het programma.

TECHLAB geopend

Onder het motto “Beleef. Doe. Ontdek.” is in 2021 het splinternieuwe Techlab geopend. In dit supermoderne lokaal kun je als leerling van o.a. het Dalí College én uit de regio aan de slag met de modernste technologieën en technieken. Zo kun je leren dronevliegen, met behulp van een simulator leren heftruck rijden en lasersnijden. Maar ook VR, 3D-scannen  en robotica komen aan bod.

Project ‘DOME’

Op het binnenplein van het Dalí College is een ware koepel verrezen. De Technologie & Designklas heeft, onder leiding van docent Sjaak Bakker, een ‘dome’ gebouwd van PVC-buis (electrapijp) en boutjes. Het ontwerp is goedkoop, geniaal en eenvoudig, maar door de constructie superstevig! Voorzien van kerstlampjes geeft het ook nog een vrolijk effect. Een project om trots op te zijn!

AANMELDEN

Aanmelden voor de Technologie & design brugklas kan via het reguliere aanmeldformulier.

Smart Maintenance

Smart Maintenance is de digitale revolutie van de industrie: de 4e industriële revolutie. Deze revolutie maakt het mogelijk om ‘real time’ gegevens over machines en processen te verzamelen en te analyseren, waardoor snellere, flexibelere en efficiëntere processen mogelijk zijn en om goederen van betere kwaliteit tegen lagere kosten te produceren.
Nova College gaat als eerste in Nederland negen technische opleidingen Elektrotechniek, ICT, MyTec, Procestechniek en Werktuigbouw opschalen naar een volwaardig Smart Maintenance-mbo curriculum. Zij doen dat met een aantal partners, waaronder het Dalí College. klik hieronder op de button voor meer info.

STEAM onderwijs

STEAM is een afkorting die staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Het combineert dus technische en exacte vakken, met wiskunde, ontwerp en kunstzinnige expressie. Met STEAM onderwijs krijg je als leerling de ruimte om te ontdekken, ervaren, ontwerpen en samen te werken.
Tijdens het maken combineer je kennis van diverse vakken en is het leerproces zéker  zo belangrijk als het eindresultaat. Voordat je jouw werkstuk gaat maken moet je vaak onderzoek doen of dingen uitproberen.
Het maken van een eigen ontwerp geeft je de mogelijkheid om je creativiteit te ontwikkelen.

STO (Sterk Techniekonderwijs)

De arbeidsmarkt staat te springen om goed geschoold technisch personeel. Daarom heeft het kabinet veel geld uitgetrokken voor dekkend en kwalitatief hoogstaand techniekonderwijs op het vmbo. Een sterk vmbo draagt namelijk bij aan de doorstroom via het middelbaar beroepsonderwijs naar de arbeidsmarkt.
Het Dalí College is nauw betrokken bij STO in de regio. Klik hier voor meer informatie.