Skip to main content
Kennemer College mavo-havo heet voortaan: Dalí College. Met aandacht. Klik hier voor meer informatie

Wij dagen je
uit te groeien!

Elke leerling is uniek. Zo heb jij weer andere interesses, talenten en leerstrategieën dan je medeklasgenootjes. De ene leerling is meer theoretisch ingesteld en de ander werkt juist liever met zijn handen. Bij het Dalí College houden we rekening met deze verschillen. Vanaf de brugklas bieden we meerdere mogelijkheden aan, zodat je kunt groeien in de leerroute die het beste bij je past.

Generatie Z (Gen-Z)

Tijd voor verandering! En die begint bij jou! Bij deze experience werk je aan eigen projecten binnen het thema duurzaamheid. Je krijgt de ruimte om te experimenteren en ontwikkelen. Aan het eind van het jaar bundelen we alle projecten in een Gen-Z Magazine. Waar je aan kunt denken?
Insectenhotels bouwen, een tutorial opnemen om bloembommen te maken, een testpanel starten om te onderzoeken wat het beste alternatief is voor single use plastic of een stop motion filmpje maken over plastic soep.

Kortom: een vak waarbij je gaat onderzoeken en experimenteren om te komen tot een betere wereld! Het gaat om jouw toekomst!

Bèta

Het vak bèta wordt als keuzevak gegeven in de tweede klas. Het vak is opgebouwd uit drie modules die je allemaal doorloopt binnen het schooljaar. Praktisch leren staat hier centraal.

 • CSI
  Crime Scene Investigation! Kruip in de huid van een forensisch laborant. Met behulp van forensische en scheikundige technieken los je een ernstig misdrijf op.
 • Lego spike
  Programmeren kun je leren! Je bouwt je zelf een lego robot en leert hoe je deze kan programmeren, zodat hij kan lopen, rijden, licht geven of muziek maken.
 • Water
  Deze module is heel scheikundig! Je onderzoekt wat er allemaal in het water leeft en hoe je dit helemaal kunt zuiveren.

Deze video geeft een impressie van de module Lego spike.

Mavo+

Ben je graag met je handen bezig, dan kun je in de bovenbouw kiezen voor mavo+. Naast theorievakken volg je een praktijkvak bij SKILLS vmbo. Bij dit vak werk je zelfstandig aan opdrachten. Zo leer je ook vakvaardigheden die de doorstroom naar het mbo makkelijker maken.

Je kunt kiezen uit twee richtingen:

 • Mavo+ techniek
  In deze route krijg je lessen in PIE (produceren, installeren en energie), BWI (bouw, wonen en interieur) en logistiek en transport.
 • Horeca, bakkerij en recreatie (HBR)
  Deze leerweg leidt op tot een diploma met HBR als volwaardig examenvak. In het ‘Lestaurant’ leer je niet alleen serveren en koken, maar ook andere disciplines. Je stelt bijvoorbeeld lunches en diners samen, die je ouders/verzorgers mogen komen proeven!

Uitdagende routes

Als je meer uitdaging nodig hebt of wilt, dan kun je bij ons in de bovenbouw van de mavo kiezen voor een verzwaard lesprogramma. Voor het vak Nederlands kun je de verdieping in gaan door de extra opdrachten uit de planner te maken. Je kunt bij Engels kiezen voor het Cambridge programma en ben je heel goed in bijvoorbeeld Spaans, wiskunde of een ander vak, dan is versnellen in leerjaar 3 misschien wel iets voor jou. Je kunt dan in leerjaar 3 al examen doen

Versnellen

Je hebt bij ons, als je heel goed bent in een vak, de mogelijkheid om het vak versneld af te ronden. Dit traject vraagt veel zelfstandigheid, maar hiermee kun je eind klas 3 een vak met een officieel examen afronden. Je hebt dan in leerjaar 4 ruimte om meer tijd te besteden aan andere vakken, om havo stof op te pakken of om iets extra’s te doen.

Cambridge

Bij ons op school heb je de mogelijkheid om, als je goed bent in Engels, in leerjaar 3 Cambridge Engels te volgen. Hiermee kun je jouw niveau van Engels verhogen en aan het einde van leerjaar 4 het Cambridge First certificaat behalen. Het niveau is vergelijkbaar met havo, het diploma van Cambridge wordt internationaal erkend.

Verdiepen

Wil je na het behalen van je mavodiploma doorstromen naar 4-havo, dan is dit traject een goede voorbereiding. In de planner van It’s learning kun je verdiepingsmateriaal vinden. Dit zijn extra opdrachten die je kunt maken om jezelf uit te dagen. Het werken aan deze taken bevordert je zelfstandigheid. In leerjaar 4 wordt er, voor leerlingen die willen overstappen van mavo 4 naar havo 4, in de laatste periode een overstapprogramma aangeboden.

Kortom, genoeg uitdagingen!