Skip to main content
Kennemer College mavo-havo heet voortaan: Dalí College. Met aandacht. Klik hier voor meer informatie

Onze brugklassen
breed en divers

Elke leerling is uniek. Zo heb jij weer andere interesses, talenten en leerstrategieën dan je medeklasgenootjes. Om te zorgen dat jij je zo goed mogelijk op je plek voelt, hebben wij meerdere soorten brugklassen.

Verschillende soorten brugklassen

Bij ons op school kun je in twee niveaus examen kunt doen, namelijk op mavo- en op havoniveau.

Als je bij ons in de brugklas start, zijn er meerdere mogelijkheden:

Klik hier voor meer info over onze brugklassen.

Dalí-uren

Of je nu in de mavo/havo-brugklas zit of in de havo-brugklas, iedere week heb je Dalí-uren. Dit zijn speciale uren waar je praktisch aan het werk gaat. Je leert een periode presenteren en filmen voor een greenscreen, je gaat koken en wat leren over restaurantmanagement, gaat fotograferen, maar ook leren programmeren met lego. Bovendien ga je een ondernemingsplan ontwikkelen en heb je een module lang opdrachten over duurzaamheid.

Als je kiest voor de speciale brugklassen ( sport & management of technologie & design) heb je geen Dalí-uren. In die tijd volg jij speciale lessen die horen bij jouw brugklas.

De mavo/havo-brugklas

Als je in onze mavo/havo-brugklas zit, volg je veel verschillende vakken. Een mooie basis voor de rest van je schoolcarrière! Als je bij ons in de mavo/havo-klas zit, kun je zelf bepalen welke vakken je op havo-niveau wilt volgen. Zo kun je jezelf extra uitdagen!

In deze klassen worden leerlingen geplaatst met minimaal een tl/h-advies van de basisschool. Je kunt je ook aanmelden met een kader-mavo advies, plaatsing zal dan afhangen van overleg met je bassischooldocent.

De havo-brugklas

Kies jij voor onze havo-brugklas, dan kies je voor een praktische havo waar je niet alleen theoretische vakken volgt zoals wiskunde, aardrijkskunde en geschiedenis. Je hebt namelijk ook de kans op bij ons tot je examen een praktisch vak te volgen. Je doet er zelfs examen in! Voor veel havisten de kans op een betere voorbereiding op het hbo.Het Dalí College is de enige school in de regio die dit mag aanbieden.

Je volgt in de onderbouw de Dalí-uren, waarna je in de bovenbouw meer gericht gaat kiezen welk praktisch vak jij zou willen volgen tot aan je examen.

De kern van een praktijkgericht havo-programma is dat je praktische activiteiten uitvoert bij opdrachtgevers (bedrijven en instellingen) binnen én buiten school. Het gaat daarbij om het toepassen van kennis en vaardigheden aan de hand van levensechte en realistische opdrachten, waarbij in ieder geval bij de totstandkoming van iedere opdracht externen (dus mensen van buiten school) betrokken zijn. Als je havo doet werk je bij dit vak aan beroepsoriëntatie, beroepsbeelden en hbo-competenties. Zo word je beter voorbereid op je keuze voor, en de overstap naar, het hbo.

Om je te kunnen aanmelden voor deze brugklas dien je minimaal een havo-advies te hebben.

Technologie & Designklas

Ben jij dol op ontwerpen, techniek en design? Kom dan vooral eens kijken bij onze speciale technologie & designklas. Dit is een speciale mavo/havo-brugklas bij ons op school. Op deze pagina kun je alles lezen over deze klas.

Sport & Managementklas

Ben jij dol op bewegen? Wil jij meer leren over sportmanagement? Misschien droom je er nu al van om later bij een grote sportclub te werken of wil je liever bij een van de veiligheidsdiensten. Wat het ook is, als jij dol bent op sport dan is deze klas voor jouw dé klas. Deze klas is een mavo/havo-niveau. Lees hier meer over deze klas.