Skip to main content
Kennemer College mavo-havo heet voortaan: Dalí College. Met aandacht. Klik hier voor meer informatie

Dalí College

DALI = Daadkracht – Aandacht – Leerlinggericht – Innovatief

Salvador Dalí (de schilder, de kunstenaar) stond voor kleurrijk, creatief en grensverleggend. Eigenschappen die passen bij onze school en ons onderwijs.
Daarnaast staan de letters van Dalí voor kenmerken die passen bij ons DNA:
Daadkracht
Aandacht
Leerlinggericht
Innovatief

Het Dalí College staat voor aandacht. Voor iedereen en alles! We zijn er voor elkaar en kijken naar elkaar om. Wij geloven in persoonlijke aandacht. We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. We accepteren elkaars mening en blijven in gesprek. Met elkaar en met leerlingen. We weten van aanpakken, willen graag voorop lopen en durven beslissingen te nemen. We blijven onszelf uitdagen, maar zoeken ook constant naar de juiste uitdagingen voor leerlingen.

Ons DNA, ons kompas

De kern: Aandacht.
Wij geloven dat de juiste persoonlijke aandacht onze leerlingen en collega’s in staat stelt om zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf.

Hoe doen we dat?
We bieden een open sfeer en een uitdagende leeromgeving met een praktisch karakter. We zijn persoonlijk verbonden en gezamenlijk betrokken. We luisteren, stellen vragen en dagen uit. We bieden uitstekend onderwijs, maatwerk en een gevarieerd lesaanbod. We helpen met het stellen én behalen van doelen. We willen dat iedereen vanuit een solide basis en op een passende manier de volgende stap kan maken.

Onze vier focuspunten

Ambitie: We kijken liever vooruit dan achteruit. De wereld heeft zich nog nooit zo snel ontwikkeld als nu. En dat zal alleen maar sneller gaan. Ons ambitieuze hart klopt mee met de snelheid van deze ambitieuze wereld. We zijn er voor de toekomst van de leerlingen die bij ons op school zitten. Als school blijven we ons steeds ontwikkelen. Onze toekomstgerichte aanpak zal zowel denkers als doeners klaarmaken voor morgen.
Persoonlijk: Elke leerling verdient persoonlijke aandacht. Wij geven de aandacht die niet altijd zo vanzelfsprekend is. Dat zit namelijk in ons. Als blijkt dat er nog extra specifieke aandacht nodig is, hebben wij daar ook de juiste mensen voor. Soms kunnen wíj leerlingen direct verder helpen, soms gaan we samen met de leerling op zoek naar wie dat kan.
Ontplooiing: Onze doelgroep staat in de bloei van hun leven. We voorzien onze leerlingen in alles wat ze nodig hebben om zichzelf te ontwikkelen. Iedereen ontplooit zich in een andere richting. Met de juiste aandacht kom je er hoe dan ook.
Daadkracht: We zetten woorden om in daden. We zijn daadkrachtig bij ontwikkelingen in ons onderwijs en de ontwikkeling van onze leerlingen. We maken waar wat we beloven en dat doen we met aandacht voor detail.