Skip to main content
Kennemer College mavo-havo heet voortaan: Dalí College. Met aandacht. Klik hier voor meer informatie

Samen werken,
leren & genieten!

Op het Dalí College organiseren we superleuke activiteiten naast de lessen. Denk aan een excursie naar Naturalis of Duinrell, een schoolreis naar Londen of een inzamelingsactie voor de voedselbank. Hét moment om elkaar beter te leren kennen, van elkaar te leren, samen te werken aan projecten en gewoon lol te hebben.

Samen op onderzoek uit

“Bewegen, winnen, verliezen uitdagen, grenzen verleggen, samenwerken, elkaar helpen en jezelf ontwikkelen. What else!"

Excursies

We organiseren diverse excursies. Van cultuur opsnuiven in een mooi museum of stad tot strijden voor een beker. Denk aan:

  • informatieve en culturele excursies (bijv. Naturalis, Omniversum, Corpus, Verzetsmuseum, Rijksmuseum van Oudheden)
  • recreatieve excursies (bijv. bezoek Duinrell, Walibi)
  • sportieve excursies (bijv. deelname SVOK Games)
  • buitenlandse excursies (bijv. bezoek Düsseldorf)

Schoolreizen & Werkweken

In de brugklas zijn we dit jaar op kennismakingskamp naar Putten geweest. Zo leer je elkaar en de coaches goed kennen. Aan het eind van het schooljaar kun je je in klas drie inschrijven voor een leuke schoolreis naar een buitenlandse bestemming. En in het vierde jaar ga je vooral leuke excursies doen.

Projectweken

In de periode van het mondelinge examen organiseren we verschillende projecten voor de overige leerjaren, zoals duinexcursies, museumbezoeken, vakoverstijgende projecten en toneelvoorstellingen. Denk aan een mooi project over de Tweede Wereldoorlog.

Sport

Voor alle leerjaren zijn er verschillende leuke sportevenementen in de vorm van toernooien, sportdagen en sportoriëntatie waar je aan kunt meedoen. Naast natuurlijk de reguliere sportlessen in de zes gymzalen in de Sportbox en op de hockeyvelden van Overbos. Zo organiseren we voor de brugklassen de jaarlijkse atletiekdag op de atletiekbaan van DEM. En in de tweede klas houden we het traditionele softbaltoernooi op Rooswijk. Ook doen onze leerlingen een gooi naar het nationaal kampioenschap zaalvoetbal.

Paarse Vrijdag

Een van de belangrijkste uitgangspunten van onze school is ‘veiligheid’. Elke leerling en medewerker, ongeacht huidskleur, kledingkeuze, seksuele geaardheid of wat hij/zij dan ook voor keuzes maakt, moet zich bij ons op school veilig kunnen voelen. Je mag zijn wie je bent!

Daarom doen wij mee aan Paarse Vrijdag.

Op deze dag staan we extra stil bij de gelijkheid tussen hetero’s en de LHBTIQ gemeenschap. Want iedereen moet zichzelf kunnen zijn, juist op school! Door paars te dragen laat je zien dat je medeleerlingen (en docenten) steunt zonder dat zij zich kenbaar hoeven te maken.

Kijk voor meer info op: https://www.coc.nl/tag/paarse-vrijdag

Schoolfeest

Tijdens het schooljaar organiseren we een wervelend schoolfeest samen met leerlingen. Meestal staat een feest in het teken van een bijzonder thema, bijvoorbeeld Halloween, Kerstgala of Black&White. Naast een tot discotheek omgebouwde aula zijn er ook andere activiteiten, zodat alle leerlingen een geslaagde avond hebben.

Een aantal keer per jaar is er een swingend discofeest voor alle leerlingen.

Gezonde school

Op het Dalí College leg je de basis voor een leven lang gezond zijn. Een gezonde en actieve leefstijl is dus belangrijk. Daarom motiveren we je om veel te bewegen en gezond te eten. Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Het assortiment van onze gezonde Vital4Skool schoolkantine bestaat vooral uit gezonde en gevarieerde producten, waarin zo weinig mogelijk suiker en vet zit. Lekker en gezond!
Hiermee hebben we ook al jaren een Gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend! Zo wordt vastgelegd dat 80% van het aanbod bestaat uit fruit, brood, salade en zuivel en 20 % is koek, snoep en snacks. Ieder jaar willen we dit bereiken en daarom brengt Vital4Skool jaarlijks het aanbod van de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren zij de uitkomst aan de directie.
Sport speelt een grote rol bij ons op school (denk bijv. aan de Sport en Management klas) en we vinden het belangrijk dat iedereen actief bezig is met zijn gezondheid. Zo is water drinken veel gezonder dan frisdrank. Daarom heeft de school een watertappunt in de aula gecreëerd. Hierdoor kun je gemakkelijk en snel een fles water vullen. Water drinken is dan ook in de meeste lokalen toegestaan. Uiteraard is het Dalì rookvrij en alle schoolfeesten en -activiteiten zijn alcoholvrij.