Skip to main content
Kennemer College mavo-havo heet voortaan: Dalí College. Met aandacht. Klik hier voor meer informatie

Op 25 mei 2018 is de nieuwe Europese wetgeving AVG – Algemene Verordening Gegevensbescherming – van kracht. Dat heeft gevolgen voor hoe wij, en iedereen in Europa, met persoonsgegevens omgaan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld foto’s en administratieve gegevens, maar ook andere (nu vanzelfsprekende) zaken als schoolreizen, jaarboek en schoolfotograaf worden daardoor in een ander daglicht gezet.

SVOK is bezig alle noodzakelijke info daaromtrent beschikbaar te maken. Hieronder een berichtje voor onze leerlingen:

Gebruik beeldmateriaal

Foto’s en filmpjes zijn bijzondere persoonsgegevens. Daarom gaan we hier extra zorgvuldig mee om. Voor gebruik vragen wij vooraf toestemming aan je ouders of aan jou als je 16 jaar of ouder bent. Dit doen we per gebruik (website, schoolgids, social media etc.) en we vragen het ieder jaar opnieuw. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Als je zelf foto’s of filmpjes maakt of deelt, ben je zelf verantwoordelijk voor de gevolgen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je klasgenootjes. Vraag dus altijd eerst om toestemming.

Kijk voor meer info over het gebruik van beeldmateriaal en persoonsgegevens op: https://www.svok.nl/ouders/omgaan-met-privacy/

Terug naar overzicht