Skip to main content
Kennemer College mavo-havo heet voortaan: Dalí College. Met aandacht. Klik hier voor meer informatie
Nieuws

Ouders tevreden over de mavo

Door 9 maart 2020Geen reacties

De resultaten van het meest recente tevredenheidsonderzoek onder de ouders van het Kennemer College Mavo zijn onlangs gepubliceerd. Ouders geven de school een waardering van 7,7.

De schooldirecteur, Rob Feenstra, is erg blij met het resultaat: “We hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt om het gepersonaliseerd leren vorm te geven. Als ik nu lees dat ouders tevreden zijn met de aansluiting van het onderwijs op het niveau van hun kinderen (cijfer 8,2) dan kan ik alleen maar heel blij zijn.” In de vragenlijst wordt ouders gevraagd een cijfer te geven voor hun tevredenheid als antwoord op een aantal vragen die zijn gerelateerd aan hun ervaringen met de school. Zo zijn er stellingen als “De school stimuleert mijn kind om zijn of haar best te doen.” (7,4) en “Ik ben tevreden over de mentor van mijn kind.” (8,5). Ook de talentontwikkeling van de leerling (7,3) en de contacten met school (8,5) komen aan de orde en worden met prima cijfers gewaardeerd.Schooldirecteur Rob Feenstra

Feenstra benadrukt dat het belangrijk is dat een leerling zich veilig voelt op school en dat de leer- en werkomgeving waarin de kinderen functioneren zo optimaal mogelijk moeten zijn. Daarom  wordt bijvoorbeeld pesten stevig aangepakt (score 7,7). “Maar”, zo stelt de schooldirecteur, “voorop staat dat iedereen met plezier naar school gaat!” Ook die stelling werd door ouders met een dikke voldoende (7,5) gewaardeerd.

 

Het volledige tevredenheidsonderzoek kunt u nalezen elders op deze website.

Terug naar overzicht