Skip to main content
Kennemer College mavo-havo heet voortaan: Dalí College. Met aandacht. Klik hier voor meer informatie

De studiedagen op 8 en 9 november stonden voor het personeel van Kennemer College mavo-havo voor een gedeelte in het teken van ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Aan de hand van een presentatie over de z.g. SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) werden de personeelsleden tijdens een interactieve sessie geprikkeld om actief keuzes te maken over hun eigen bijdrage aan de wereldwijde thema’s Armoede, Ongelijkheid en Klimaatverandering.

Onze school heeft tijdens de studiedagen een duidelijk signaal afgegeven om te laten zien dat we ons bekommeren om onze leefomgeving en dat we ons zorgen maken en actief willen bijdragen aan verbetering van klimaat, onderwijs, verspilling etc.  We hebben een vijftal doelen gekozen als uitgangspunten voor het beleid in de komende jaren. De SDG’s 3, 4, 10, 12, 13 zijn, na diverse gespreksronden, door de personeelsleden geadopteerd als speerpunten. Daarbij gaat het uiteraard om Onderwijs, maar ook om (Gender)Gelijkheid, Verantwoorde Consumptie en Klimaatverandering.

Aan het eind van de bijeenkomst hebben alle personeelsleden het z.g. SGD-manifest ondertekend. Met dit document geeft Kennemer College mavo-havo aan zich te willen inzetten voor ‘een schone toekomst’ voor iedereen en onze leerlingen in het bijzonder.

Het document zal een prominente plek krijgen in de school, zodat we ons dagelijks kunnen spiegelen aan onze eigen rol in het geheel: Verbeter de wereld, begin op het Kennemer College mavo-havo!

Terug naar overzicht