Skip to main content
Kennemer College mavo-havo heet voortaan: Dalí College. Met aandacht. Klik hier voor meer informatie

Open Huis 2021 / 2022

Play Video

RONDLEIDING

De bovenstaande rondleiding is opgenomen t.b.v. het Open Huis van 2021. Niettemin geeft de film nog steeds een prima beeld van onze school op dit moment.

Hieronder vinden jullie de minilesjes die zijn klaargezet voor de Open Dag van vorig jaar, toen alles online plaatsvond. Nu komen ze goed van pas, omdat we ook voor de leerlingen van groep 7 en voor diegenen die niet op school kunnen langskomen, veel informatie beschikbaar hebben. In de bijbehorende goodiebag hebben we allerlei materialen en opdrachten voor je verzameld die hierbij van pas komen. De lesjes blijven voorlopig online staan zodat je lekker in je eigen tempo met de verschillende vakken kennis kunt maken. Veel plezier!
(De opdrachten in het boekje zijn in zwart-wit afgedrukt. Wil je liever een gekleurde versie zien, klik dan op de link in de tekst bij het vak.)

OPDRACHTBOEKJE

Alle opdrachten bij de online lesjes zijn verzameld in een boekje. Het boekje hebben we in de goodiebag gedaan, samen met de benodigde spulletjes. Heb je de goodiebag niet kunnen ophalen? Klik hieronder op de button.

Opdrachtenboekje

ECONOMIE

Heb je enig idee wat dingen kosten? Kom jij elke week uit met je zakgeld? Hoe maak je keuzes als het gaat om geld uitgeven? Kun je misschien voor wat extra inkomsten zorgen? Bij economie gaat het o.a. daar over. In deze les hebben we dus over … GELD.

Economie

WISKUNDE

Bij wiskunde gaat het soms over rekenen en getallen, maar vooral gaat het over logisch nadenken. In deze les gaan we werken met coördinaten in een assenstelsel: tekenen met punten en lijnen. Die lijnen moeten natuurlijk wel recht zijn, dus je hebt een geodriehoek nodig. Alle lijnen samen vormen… (Klik hier voor de opdracht)

Wiskunde

ICT

Het vak ICT heeft alles te maken met computers, tablets en smartphones. En daar horen Social Media bij. De grote vraag is of je daar een beetje verstandig mee omgaat. Om daarachter te komen kun je een quiz doen, speciaal voor jongeren vanaf 10 jaar. Kijk gauw in je opdrachtenboekje, daarin vind je een link.
Of klik anders hier.

ICT

BIOLOGIE

Biologie is de leer van het leven. We bestuderen levende wezens, zoals mensen, dieren en planten. Aan het eind van deze les ben je meer te weten gekomen over bladeren: hoe ziet een blad er eigenlijk uit en hoe kun je dat mooi laten zien? (Klik hier)

Biologie

DUITS

Als je kiest voor de TECH-mavo krijg je in de brugklas al het vak Duits (anders begin je ermee in klas 2). We zijn benieuwd of je al wat Duitse woordjes kent. Voor deze les gaan we een puzzel maken met woordjes die allemaal met ‘ontbijt’ te maken hebben. Veel succes!

Duits

AARDRIJKSKUNDE

Bij aardrijkskunde gaat het – zoals je kunt raden – om de kennis van de aarde.  Bij deze les gaan we via de wereldkaart (en Google Maps) bepalen waar de gebieden, gebergten en wateren zich in de wereld, dus op de aarde, bevinden. De opdracht vind je in het boekje.

Aardrijkskunde

SPAANS

Vanaf klas 2 kun je bij ons op school Spaans volgen. Wist je dat Spaans, na Engels en Chinees, de derde wereldtaal is?
In de opdracht gaan we kijken naar familiebanden: we maken een stamboom.
Klik hier voor de stamboom op je scherm.

Spaans

BEELDENDE VORMING (BeVo)

De naam zegt het eigenlijk al: bij beeldende vorming creëer je ‘beelden’ door te ‘vormen’. Je kunt dat bijvoorbeeld doen door te tekenen met stippen, waardoor een afbeelding ontstaat. Als je het filmpje bekijkt wordt alles duidelijk.  Heb je alle materialen bij de hand? Veel plezier.

Beeldende vorming

GESCHIEDENIS

De Tweede Wereldoorlog speelt een grote rol in de wereldgeschiedenis én in onze Nederlandse geschiedenis. Er is veel over geschreven, ook in de vorm van stripverhalen. In de goodiebag vind je “De schuilhoek”.
De opdracht daarbij staat in het vragenboekje. (of klik hier)

Geschiedenis

NEDERLANDS

Het vak Nederlands gaat over taal. Taal gebruiken we om te communiceren en om dingen duidelijk te maken. Ook kun je met taal makkelijk je emoties laten zien. We leren op school de verschillende manieren om taal te gebruiken: schrijven, lezen, luisteren, spreken. Vandaag gaan we schrijven, maar dan anders! Check het filmpje en de opdracht in het boekje in de goodiebag.

Nederlands

NASK2 (scheikunde)

Vanaf klas 3 kun je bij ons op school nask2 (scheikunde) kiezen. Wil je later in de zorg weken of op een laboratorium? Of toch liever fysiotherapeut worden? Nask2 zal je daarbij erg van pas komen.
We gaan vandaag een practicum doen (een proefje) over kleur. Wat je nodig hebt staat in de opdracht.

Scheikunde (nask2)

ENGELS

In de video van deze les gaat mevrouw Dempsey je laten zien hoe belangrijk het is om in het Engels tot 29 te kunnen tellen. Waarom zou dat zijn? En ben jij ‘analoog’ of ‘digitaal’?

Engels

LO

In het instructiefilmpje van LO word je uitgedaagd om een behendigheidsoefening goed uit te voeren. Kijk maar eens hoe meneer Balijon, docent LO, deze oefening voordoet en probeer dat maar eens na te doen! Hoe flexibel ben jij eigenlijk?

LO

MUZIEK

Meneer Hiemstra, onze muziekdocent, gaat je laten kennismaken met de gitaar. Hoe ziet het instrument eruit en hoe kun je er muziek uit krijgen? Kijk het filmpje!

Muziek

SCIENCE

Het vak science laat je op een speelse manier kennismaken met wetenschappelijke onderwerpen. Dit doe je door kleine opdrachten uit te voeren die je creativiteit en je nieuwsgierigheid prikkelen. Kijk maar eens naar het filmpje en probeer maar te verklaren wat er gebeurt. Hoe dan?

Science

FRANS

Mevrouw Ait Ouaba gaat je inwijden in de ‘geheimen’ van het vak Frans. In een minilesje leer je vertellen hoe het met je gaat en vooral hoe je dat moet uitspreken. Klank is erg belangrijk bij de Franse taal, maar hoe spreek je nu precies de woordjes uit?

Frans

MAATSCHAPPIJLEER

Bij maatschappijleer gaat het om allerlei zaken waar je in de ‘maatschappij’ mee te maken kunt krijgen. Zo gaat het over politiek, over asielzoekers, over drugs en alcohol, over criminaliteit, uitkeringen en noem maar op. Voor vandaag heeft meneer Van der Zijl een minilesje klaargezet; de link staat in het opdrachtenboekje.
Of klik hier.

Maatschappijleer

BETA

Het vak bèta is een keuzevak in de onderbouw. In dit vak ben je bezig met het bedenken van handige oplossingen voor alledaagse, vaak lastige problemen. Daar kun je o.a. lego voor gebruiken. Check je goodiebag! (Klik hier voor de kleurenversie van het opdrachtblad)